
  

                                           

                                   
                                   

                                     
                                 
                                          
                               
                                   

                                    

   
 

 

 

   
 

IESO Engagement 

From: Guimond, Vincent 
Sent: September 21, 2022 10:12 AM
To: IESO Engagement
Subject: Question re: LT RFP / Draft E-LT1 procurement materials 

Hi, 

We are assisting a client in IESO’s Long‐Term RFP and had the following question which we hope you can help us with: 

We noted that Section 2.1(d)(i) of the draft E‐LT1 RFP provides that a Proponent shall make the necessary 
investments to own a New Build facility. The representation at Section 7.1(i) and the obligation at Section 2.6(a) 
of the draft E‐LT1 Contract seems to create an obligation throughout the Term for the Supplier to own the 
Facility, which includes all equipment and land in connection with a project. In contrast, the requirement under 
Section 2.7(a) of the FIT Contracts is that the Supplier shall own or lease the Facility. Given these differences, it is 
unclear whether Suppliers may enter into lease financing arrangement where the ownership of components of a 
Facility are owned by a lease provider. Can the IESO confirm whether lease financing is permissible under E‐LT1, 
and if so, whether the IESO would be willing to amend the form agreement to clarify this point? 

Thank you, 
Vincent 

Vincent Guimond 
Directeur | Financement bancaire 
Director | Corporate Banking 
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